Våga Leva

Referenser

David Lega, fd handikappidrottare, föreläsare, kommunalråd, vice partiledare för Kristdemokraterna

"Sosso är en mycket fascinerande och inspirerande kvinna och ingen lämnar en föreläsning med henne oberörd. Hon pendlar mellan humor och allvar och tar upp många viktiga ämnen och funderingar på ett helt nytt sätt. Alla borde lyssna på henne. När jag vill pröva mina egna tankar eller teorier ringer jag alltid Sosso och får alltid bra feedback. Sosso är en person som jag inspireras mycket av och jag är stolt att känna henne."

Lena Heppling, kurator på Furuboda folkhögskola

"Sosso är en kvinna med stor livserfarenhet och kunskap som hon delar med sig på ett levande och humoristiskt sätt. Hon är verkligen en stor människa i en liten kropp."

Ola Augustsson-Garphage, kurator utbildningsledare Karolinska sjukhuset

"Sosso är en lysande föreläsare som utifrån egna erfarenheter och professionellt arbete levandegör ett område som belyses alltför sällan. Man blir som åhörare berörd på djupet. Missa henne inte!!!!"

Ingemar Palbom, rektor på Dragonskolan, Rh-gymnasiet

"Sosso har vid sex tillfällen föreläst för ca 200-600 elever per föreläsning om "Relationer-funktionshinder" här på Dragonskolan. Rubriken har varit ”Våga leva”. Att föreläsa för en till brädden fylld gymnasieaula kräver sin kvinna! Ett auditorim som är van vid en ”kick” var femte minut och med starka ljud och bildattribut; att då bara lita till sin röst och utstrålning är en svår konst. Sosso besitter den. Vid den senaste föreläsningen fick hon stående ovationer av åhörarna! Flera gånger avbröts föreläsningen av skrattsalvor och spontana applåder. Sosso har en fantastisk förmåga att göra ett seriöst och "tungt" ämne "lätt" och roligt. Sosso har även en briljant förmåga att skapa intresse och få en i början ointresserad och ditkommenderad åhörarskara nyfikna och intresserade. Hon har även haft samtal med grupper som går på Riksgymnasium med Rh-anpassad utbildning som finns här på Dragonskolan. Handledningssamtalen har av eleverna uppskattats mycket."

Bengt Finn, adjungerad adjungt, Sociologoska Institutionen, Uppsala universitet

"Sosso har föreläst för studenter på Sociala omsorgsprogrammet, Sociologiska Institutionen, Uppsala Universitet. Hon har på ett engagerat och livfullt sätt delat med sig av sitt kunnande och sina erfarenheter till studenter där flera efter avslutad utbildning kommer att arbeta som handläggare i kommuner eller som arbetsledare i verksamheter som ger stöd till personer med funktionshinder. Sossos föreläsning stimulerar till diskussion och reflektion som många kommer att ha nytta av i sin framtida yrkesutövning."

 

Här kan du läsa ett antal spontana uttalanden av tonåringar efter föreläsningar!

Läs mer....

SV-1C
 

Media

Media har visat mig stort intresse. Jag har medverkat i tv programmet "Fråga Olle" på kanal 5 vid två olika tillfällen. Vidare har jag varit med vid olika sammanhang på TV 4 Uppland bl a som tittarnas ombudsman. Jag har medverkat i reportage på Expressen och Amelia samt flera mindre tidskrifter. Jag har även blivit intervjuad av ett flertal lokala radiostationer.

Jag har medverkat i TV4 dokumentären "En meter lång och kvinna". Här är en av många kommentarer jag fått på dokumentären:

"Hej Sosso. Vill bara att du ska veta att du inspirerat mig med din syn på livet, glädje och jävlar anamma! Jag såg dokumentären på TV4 och blev tårögd av din strålande livsglädje! Önskar det fanns fler som du!!! Varma hälsningar Elin"

Den 31 mars 2009 medverkade jag i "Efter tio" med Malou och pratade om "att vända motgång till framgång" och under hösten 2009 medverkade jag i UR:s  "Tema: Sex, love och rullstol".